Trinidad

Trinidad is één van de best bewaarde steden in de Caraïben uit de tijd dat de suikerhandel de belangrijkste industrie in de regio was.
De oudere delen van stad worden goed onderhouden vanwege het groeiend aantal toeristen dat Trinidad bezoekt.
De stad ademt nog de koloniale sfeer doordat in de oude stad nog veel van de Spaanse architectuur uit de 16e eeuw is te vinden. Het historische Trinidad is beroemd om zijn keistraten, pastel gekleurde huizen, mooie paleizen en pleinen. Bezienswaardigheden van het oude Trinidad zijn de kerk van Sint Franciscus, Plaza Mayor, Palacio Cantero en Palacio Brunet.
Je kunt de stad in een paar uur lopend bezichtigen. De stad ligt dichtbij zowel de bergen van Escambray als de Caraïbische kust. Wij bezoeken een van de mooiste parken Topes de Collantes.
Er zijn in Trinidad meerdere dansmogelijkheden en elke nacht is naast de kerk op de Plaza Mayor één van Cuba's drukste dansvloeren. Er zijn ook uitstekende disco's. Een daarvan is gevestigd in de ruïnes van een kerk en een ander in een reusachtig grot dat in oorlogstijd werd gebruikt als ziekenhuis.
Na het drukke Havana is Trinidad een heerlijke afwisseling. Ook krijgt iedereen een eigen professionele Cubaanse individuele danspartners en bezoeken we de beste dansgelegenheden. Er is meer tijd voor ontspannen dan in Havana, we dansen natuurlijk wel maar minder uren per dag. De danslessen worden gegeven in het voormalige huis van de burgemeester, kan je een mooiere locatie bedenken?


  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling