Lagos

Lagos in de Algarve in Portugal is een klein stadje met gezellige terrasjes, vriendelijke bevolking, schone stranden en een subtropisch klimaat. Lagos heeft alle moderne voorzieningen die u zich kunt wensen. Lagos ligt in het westen van de Portugese Algarve, op 30 kilometer afstand van het meest zuidwestelijke puntje van Europa. De oceaan zorgt ervoor dat de lucht bijzonder schoon is. Ten noorden van Lagos ligt het bergmassief van de Monchique, dat de noordelijke winden en wolken afschermt. Daardoor behoort Lagos tot de steden met de meeste zonne-uren van Europa. Aan de zuidkant van Lagos stroomt de warme Golfstroom. Die versterkt het subtropische karakter van de streek. Dat betekent hele zachte winters en een heerlijk voor- en najaar.

Lagos wordt omringd door zeven speciale zandstrandjes, die elk zijn omgeven door schilderachtige rode of goudgele rotsen. Vanaf de beroemdste van deze rotsformaties, de Ponta de Piedade, is er zicht op een aantal van deze standjes en kan het zomaar gebeuren dat je een school dolfijnen voorbij ziet zwemmen. Lagos zelf is op heuvels gebouwd en kijkt via de boulevard met palmen uit over de baai en op de vissers- en de jachthaven. De binnenstad heeft nog steeds het originele stratenpatroon, de historische gebouwen en de 800 jaar oude stadsmuren.

Het stadje heeft zijn kleinschaligheid en ontspannen atmosfeer behouden. De vele gezellige terrasjes, restaurantjes en kleine winkeltjes zijn op een natuurlijke manier ingepast. De vriendelijke bewoners maken het geheel compleet. Zij geven Lagos die heel bijzondere en relaxte uitstraling.

Tijdens de dansvakantie is het mogelijk te overnachten in het charmante hotel midden in het historische centrum van Lagos vlakbij onze danslocatie en op minder dan 5 minuten lopen van het strand.

We verblijven in het gezellige hotel Marazul in het hartje van Lagos op loopafstand van alle bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. De danslessen zijn op loopafstand (1 minuut) van het hotel.


  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling