Locatie Salsa dansreis Santiago, Havana en Trinidad. (Vlucht/visum/transfer JA, Hotel/ JA, Workshops JA, Excursie JA)

Santiago de Cuba

In deze op een na grootste stad van Cuba wonen zo’n 500.000 inwoners. Santiago is de vroegere hoofdstad van Cuba, tot de overgave van Spanje aan de VS en Havana in 1898 de hoofdstad van Cuba werd. In Santiago startte Castro de revolutie op 26 juli 1953. Dit is een nationale feestdag voor de Cubanen. Santiago de Cuba ligt schitterend aan de kust met een grote haven en wordt omgeven door hellingen vol suikerriet en koffieplantages. Nergens ter wereld zijn de mango’s zo lekker als in Santiago, evenals bananen, papaja’s en ananassen. Santiago de Cuba is de trekpleister voor de Carnaval. Mensen huppelen door de straten begeleid door jarenoude conga’s waarop wordt getrommeld. Iedereen danst, klapt, drinkt en geniet bij allerlei Caribische dansstijlen, of het nu son, salsa, rumba, of reggaeton is.


Havana

Als je aan Havana denkt, dan denk je aan sigaren, Rum, de vele Cadillacs die het straatbeeld opsieren en de beroemde schrijver Ernest Hemingway die zijn laatste jaren in Havana sleet.
Maar bovenal is Havana een authentieke stad vol met ritmische geluiden. Deze stad is een groot openluchtmuseum dat wordt voortgestuwd op een muzikaal ritme. De stad is zeer vermaard om de Afro-Latin muziek. Je kunt hier in Havana niet omheen, want overal is deze muziek hoorbaar. Als je voor het eerst in Havana komt waan je je in een stad waar de tijd al jaren lijkt stil te staan.
Als achtergrond decor zie je oude gebouwen, die vaak in slechte staat zijn, maar met een onmiskenbare charme.


Trinidad

Trinidad is één van de best bewaarde steden in de Caraïben uit de tijd dat de suikerhandel de belangrijkste industrie in de regio was.
De oudere delen van stad worden goed onderhouden vanwege het groeiend aantal toeristen dat Trinidad bezoekt.
De stad ademt nog de koloniale sfeer doordat in de oude stad nog veel van de Spaanse architectuur uit de 16e eeuw is te vinden. Het historische Trinidad is beroemd om zijn keistraten, pastel gekleurde huizen, mooie paleizen en pleinen. Bezienswaardigheden van het oude Trinidad zijn de kerk van Sint Franciscus, Plaza Mayor, Palacio Cantero en Palacio Brunet.
Je kunt de stad in een paar uur lopend bezichtigen. De stad ligt dichtbij zowel de bergen van Escambray als de Caraïbische kust. Wij bezoeken een van de mooiste parken Topes de Collantes.
Er zijn in Trinidad meerdere dansmogelijkheden en elke nacht is naast de kerk op de Plaza Mayor één van Cuba's drukste dansvloeren. Er zijn ook uitstekende disco's. Een daarvan is gevestigd in de ruïnes van een kerk en een ander in een reusachtig grot dat in oorlogstijd werd gebruikt als ziekenhuis.
Na het drukke Havana is Trinidad een heerlijke afwisseling. Ook krijgt iedereen een eigen professionele Cubaanse individuele danspartners en bezoeken we de beste dansgelegenheden. Er is meer tijd voor ontspannen dan in Havana, we dansen natuurlijk wel, maar minder uren per dag. De danslessen worden gegeven in het voormalige huis van de burgemeester, kan je een mooiere locatie bedenken?


  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling