Ervaringen Salsa dansreis Havana (Vlucht/visum/transfers NEE, Hotel/B&B JA, Workshops JA, Excursies, parties JA)

Where is the party/ In Havana met dance4two. Ik ga op reis en neem mee...

Mijn salsaschoenen en dansgympen. En beide in mijn handbagage. Die kan ik echt niet missen op mijn vakantie naar Cuba. En daar niet aangekomen schoenen vervangen door nieuwe is geen optie. Die zijn er gewoonweg niet te koop. Voor mij is aankomen in Havana altijd een stukje thuiskomen. Begin te stralen en dat verbleekt pas weer weken naar thuiskomst in Amsterdam. Cuba biedt ultieme combinatie van vakantie en salsa. Doe altijd 1 week georganiseerde dansreis en dan nog wat tijd voor mijzelf. Daarin doe ik vaak ook nog wat lessen en dan bij andere leraren of escuelas de baile. Die vind je op heel Cuba en zeer zeker ook in Havana volop. Zoals Explore Havana, Marisuri, Salsa en casa, Salsa Express.

Er zijn veel organisatie die salsareizen aanbieden. Ook naar Cuba: Viadanza, Cuban Dance Experience, Two4salsa, Cuba moves you, Dance4two. Ik doe al jaren met heel veel plezier een weekje met Bernard van Dance4two. Goede, gezellige, dansgrage leraren - mannelijk en vrouwelijk- en leuke, lachgrage, landgenoten. Hoewel er tot nu toe in iedere groep ook minimaal één enthousiasteling uit België bij is. Je krijgt privéles in een groep. Soms wel met zo'n 70 mensen tegelijk aan 't lessen. Juist dat dansen met een hele groep enthousiaste salsaliefhebbers vind ik zo leuk. De cubanen die lesgeven zijn overduidelijk gek op dansen; doen ze 't liefst dag en nacht. Dat maakt uitgaan in die georganiseerde week dan ook zo comfortabel, want dan vergezelt jouw dansleraar jou. Dus ben je verzekerd van zeker één danspartner. Eentje waarmee je ook uit de voeten kunt. En de andere dansleraren uit de groep zijn jou zeker ook ter wille als je eens met een ander de dansvloer op wilt. Dance4two komt op Cuba ook in Santiago de Cuba en Trinidad.

Er zijn genoeg plekken in Havana waar je uit dansen kunt. En niet alleen 's avonds. Je hebt er twee casa de la música: één in Miramar en één op Galliano. En zo heten ze dan ook: Casa de la música Galiano en Casa de la música Miramar. Je hebt La Cecilia, Cafe Cantante, La Gruta, Hotel Florida, Hotel Habana Libre, Tropicana, en Jardin de 1830 (salsa in de buitenlucht). En niets leukers dan spontane feestjes ergens op straat of bij iemand thuis. Veel hebben Cubanen niet nodig voor een feestje. Muziek, mensen, rum? En daar is 't feestje. Ik ben er klaar voor; voor architectuur, musea, paladars, muziek, casino, rueda, son, zon, strand, nieuwe vrienden, oude vrienden en vooral voor heel veel plezier. Me encanta!

Zo ontspannen ze tijdens de dansles in Havana bij Dance4two!

Elsje van Veen

http://youtu.be/-xpBOdN98eY

Havana en Trinidad

Ik moet bekennen dat ik mijn bedenkingen had bij een groepsreis (of ‘danskamp’ zoals ik het eerst noemde...) Zou je wel het echte Cubaanse leven proeven? Maar toen ik met mijn koffer door een fietstaxi door de rumoerige straten van het oude Havana naar mijn casa werd gebracht (fruitkarren en honden ontwijkend) wist ik dat dit een succes zou worden. Bij aanvang van de eerste dansles stonden de Cubanen en de Nederlanders nog wat onwennig als in een scène van West Side Story tegenover elkaar. Maar al na een uur gebonnen de schouders te schudden en kwam er een ongelooflijke energie los! Er volgden stadstours, feesten, vele mojito’s, excursies en weinig slaap. De Cubaanse leraren waren enthousiast, streng maar respectvol, energiek en enorm getalenteerd. Overal waar we kwamen werd er gedanst, gedanst gedanst! Bernard bleek een warme en enthousiaste begeleider die iedereen in de gaten hield en op ontspannen wijze voor alles een oplossing zocht. Na een week Havana ruilden we het rumoer van de overweldigende stad in voor het schattige Trinidad. Maar de rust verdween toen we onze dansleraren ontmoetten en de ene na de andere Rueda danstten. Nadat ik nog geen genoeg had gekregen na de Casa de la Musica volgden we in een klein groepje de Cubanen naar clubs die zij graag bezochten. Op de laatste avond belandden we in Ayala, een in een grot verborgen discotheek. En waar boven de grond de krekeltjes kraakten, gingen beneden de flessen van hand tot hand en werd er eindeloos gedanst. (Ik waande me in een zorgvuldig geënsceneerde rum-reclame.) Vroeg in de ochtend trippelden we over de keien door de stille straatjes van Trindad naar onze casa voor een snelle douche waarna Bernard ons ophaalde met de taxi. We werden uitgezwaaid door de lieve familie van de casa die ons nog snel van koffie voorzag. Ik heb het echte Cubaanse leven geproeft en ontmoetingen gehad om nooit te vergeten! En nu is het met heimwee aftellen naar de volgende reis!
Jantine, 31, Delft

  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling