Ervaringen Rondreis Cuba Oriente, met vlucht, visum

Marc

Ik ben net terug van een heerlijke Cuba reis. Ik heb genoten van dit mooie deel van Cuba. Voor mij de perfecte combinatie van cultuur, natuur en dans.
Meteen vanaf de eerste bestemming reisden onze Cubaanse dansleraren Yunior en Yuya mee, zij gaven extra sfeer aan de reis. Met name in de avonden brachten ze ons naar de leukste locaties en dansten onvermoeibaar met iedereen van de groep.
Bedankt voor deze intense reis en tot een volgende keer.

Joke

Mijn eerste rondreis met Dance4Two, 7 bestemmingen in twee weken. Holguin- Bayamo- Villa Santo Domingo- Santiago de Cuba- Guantanamo- Baracoa en Gibara. Wat een leuke reis. Elke bestemming was weer een verassing.

Holguin
We verbleven in een prachtig hotel midden in het centrum. Onze gids Luis liet ons de highlights zien en we beklommen de beroemde trap op de Loma del Cruz. De eerste uitgaansavond in centro Benny More was meteen een succes met dansshows en live muziek.

Bayamo
Wat een heerlijke stad, ver weg van het toerisme verbleven we in prima hotel Royalton, Lekker slenteren door deze stad, een bezoekje brengen aan het wassenbeelden museum en natuurlijk gezellig een terrasje doen. Het hoogtepunt was een bezoek aan Casa de la Trova waar speciaal voor onze groep een optreden en een gratis dansles werd gegeven.

Villa Santo Domingo
Met extra sterke oude Amerikaanse taxis gingen we naar de Sierra Maestra, bijna op de top staat midden in de natuur Hotel Villa Santa Domingo. Wat een oase van rust, nog nooit heb ik zoveel vogels horen zingen als hier.
In de middag gingen we zwemmen in de rivier.
De volgende morgen gingen we met een gids naar Parque Turquino en Comendancia de la Plata, hier in de bergen begon Fidel Castro de revolutie.

Santiago de Cuba
In Santiago verbleven we in leuke Casa Particulares vlakbij de dansschool van Dance4Two. Voor iedereen was er een Cubaanse danspartner beschikbaar. We dansten op het dakterras, in de zee, tijdens live concerten en op straat.
Santiago heeft mijn hart gestolen met zijn vriendelijke mensen.

Guantanamo
Alweer zo n goed hotel: Hotel Marti. We reden langs de basis Guantanamo Bay. We liepen twee uur door de stad, langs pure danshistorie: Casa de Chanqui, Tumba Fransesa en Casa de la Trova. Toen de lokale disco vrijwel leeg bleek te zijn, dansten we op het dakterras van ons hotel.

Baracoa
Prachtig stadje, mooie natuur, heerlijk strand. In Baracoa verblijven we weer in Casa Particulares. We bezoeken de gezellig stad, wandelen, langs de Malecon. Zwemmen in zwembad met het mooiste uitzicht wat je kan bedenken. Ook een boottocht op de Yumiri rivier staat op het programma en is een unieke belevenis.
Langoustines eten aan het strand, dansen in Terraza en Casa de la Trova, het is niet voor niets dat we hier 3 dagen verblijven.

Gibara
De verrassing voor het laatst. Wat een prachtig hotel, Hotel Arcenita, wat een relaxte bijzondere omgeving. Heerlijk om de reis hier af te sluiten, dorp verkennen per paardenkoets, naar het strand, avond met live muziek en dansen op de Malecon van Gibrara. Gibara is een pareltje.

Muchas Gracias a Yunior, Yuya y Bernard.
Hasta la Proxima

  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling