Programma Rondreis Cuba Oriente, zonder vlucht en visum

Dag 1: Vrijdag 27 maart 2020

Holguin is het beginpunt waar deze rondreis begint. Vanaf de luchthaven is er een transfer van ongeveer 20 minuten naar het eerste hotel Caballerisa. Dit uitstekende 4 sterren hotel ligt in hartje Holguin. We verblijven 2 nachten in dit hotel.


2e Dag: Zaterdag 28 maart 2020

Vandaag verkennen we de eerste Cubaanse stad Holguin. Holguin is de op 3 na grootste stad van Cuba en een belangrijk Centrum van landbouw en industrie. We bezoeken de oude binnenstad, met o.a. Parque Calixto Garcia. We beklimmen de fraaie trappen en genieten van het uitzicht over de stad. ‘s Avonds gaan we uit naar Casa de la Musica en Casa de la Trova.


3e Dag: Zondag 29 Maart 2020

Vandaag gaan we op weg naar de tweede stad van deze rondreis: Bayamo. In Bayamo verblijven we in Hotel Royalton, midden in het relaxte centrum van Bayamo. Bayamo is bekend omdat het de geboorteplaats is van Cuba’s eerste president Carlos Manuel de Cespedes. Tijdens de citytour nemen we een kijkje in het wassen beelden museum en in de avond bezoeken we een dansvoorstelling (indien geprogrammeerd) in het Teatro Bayamo, of gaan we dansen in de plaatselijke discotheek.


4e Dag: Maandag 30 Maart 2020

Vandaag op weg naar de natuur. In het prachtige nationale park Turquino ligt Comendancia de la plata, het vroegere hoofdkwartier van Fidel Castro. Het bezoeken van Comendancia de la Plata is een belevenis op zich (goede wandelschoenen gewenst). We overnachten in het prachtige natuur hotel Vila Santo Domingo.


5e Dag: Dinsdag 31 Maart 2020

Vertrek naar de grootste stad van onze rondreis Santiago de Cuba. De voormalige hoofdstad van Cuba. Hier verblijven we in de gezellige wijk Padre Pico in casas particulares, deze casas liggen allemaal vlak bij elkaar en rondom de dansschool van Dance4Two. In de avond gaan we dansen met de dansleraren in de openlucht van La Claqueta waar we kunnen genieten van live muziek.


6e Dag Woenddag 1 April 2020

In de ochtend is er twee uur dansles bij de dansschool van Dance4Two. Voor elke deelnemer is er een Cubaanse danspartner beschikbaar. Na de lunch krijgen we een city tour door het mooie Santiago de Cuba. Het avondprogramma bestaat uit een live concert in Casa de la Trova. Alle dansleraren vergezellen ons.


7e Dag: Dondedag 2 April 2020

Deze dag is een dans- en relaxdag in natuurbad El Porvenir. Net even buiten Santiago ligt dit prachtige natuurbad, waar we samen met de dansleraren kunnen dansen, zwemmen en relaxen. De avond is vrij te besteden, uiteraard geven wij de tips voor de beste locaties.


8e Dag: Vrijdag 3 April 2020

In de ochtend is er twee uur dansles bij de dansschool van Dance4Two. Voor elke deelnemer is er een Cubaanse danspartner beschikbaar. Neem je niet deel aan de danslessen, dan kan je bijvoorbeeld gaan zwemmen met de dolfijnen, of gaan paardrijden (optioneel). ‘s Middags is vrij te besteden. Optioneel is een bezoek aan el Morro kasteel of het strand te overwegen.
Het avond programma is een live concert bij la Claqueta.


9e Dag: Zaterdag 4 April 2020

Vandaag gaan we naar Guantanamo. Deze stad ligt twee uur rijden van Santiago de Cuba en we zullen voor de middag arriveren. Guantanamo is een stad met een rijke danscultuur. In Guantanamo is Changui en Tumba Francesa ontstaan. We verblijven in hotel Marti in het hartje van Guantanamo. We gaan de stad verkennen. We bezoeken gelegenheden als Casa del Changui, Patio Sandunga, casa de la Trova en Casa de la Musica en maken kennis met de rijke dans- en muziekcultuur.


10e Dag: Zondag 5 April 2020

Volgende bestemming is Baracoa. Dit is de meest oostelijke bestemming van onze reis. Baracoa is zeer geliefd bij de bezoekers vanwege de relaxte sfeer, het goede nachtleven en de prachtige natuur. We overnachten in casas particulares. Deze liggen allen op loopafstand van elkaar. In de middag verkennen we uitgebreid Baracoa en we bezoeken Casa del Chocolate. Na het avondeten duiken we het nachtleven in, waarbij we een ruime keuze hebben uit onder andere Noche de Praga (Disco), Casa de la Trova en La Terazza


11e dag: Maandag 6 April 2020

Vandaag verkennen we Baracoa en gaan we zwemmen in het zwembad met het mooiste uitzicht dat je je kunt voorstellen.
Na het avondeten gaan we salsa dansen in Noche de Praga (Disco), Casa de la Trova en La Terazza.


12e Dag: Dinsdag 7 April 2020

Deze dag is vrij te besteden, maar in de avond gaan we gezamenlijk naar avond feest in Baracoa. Tips voor deze dag:

  • Boottocht op de Yumiri rivier
  • Relaxen bij Playa Nibujon
  • Kreeft eten bij Manaqua Playa
  • Dansles bij lokale dansschool


13e Dag: Woensdag 8 April 2020

De laatste bestemming is misschien wel het best bewaarde geheim van Cuba: Gibara. Een idyllisch vissersdorp in een schitterend landschap met de meest vriendelijke bevolking die er bestaat. We verblijven twee nachten in het prachtige hotel Encanto Arsenita. Overdag verkennen we met een paardenkoets het mooie stadje. In de avond bezoeken we de gezellige uitgaanslocaties, zoals Casa de Cultura en Siglo XX.


14e Dag: Donderdag 9 April 2020

Nog een dag in het paradijselijke Gibara. Lekker slenteren langs de kust en in de middag naar het strand Playa Calletones. Op deze laatste avond hebben we met de hele groep en onze Cubanen een barbecue op het strand. Voor de laatste keer uit in Gibara. Live muziek in Centro Cultural.


15e Dag: Vrijdag 10 April 2020

We nemen afscheid van Cuba en onze meegereisde Cubanen. Muchas Gracias. Hasta la Proxima. We vertrekken naar Holguin. De luchthaven ligt op minder dan een uur rijden. Hier eindigt de rondreis.


  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling