Info Bachata dansreis Dominicaanse Republiek (Vlucht/transfers JA, Hotel/B&B JA, Workshops JA, Excursies, parties JA)

Klimaat

De Dominicaanse Republiek heeft een zonnig klimaat. Augustus is de warmste maand en januari is de koelste maand maar het is dan absoluut niet koud. De gemiddelde temperatuur is 25C.


Paspoort en visa

Een geldig paspoort is nodig dat vanaf de datum van aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.


Geld

In de Dominicaanse Republiek is de munteenheid Dominicaanse peso. Euro's of Amerikaanse dollars kunnen bij de meeste banken of bij de receptie van het hotel gewisseld worden. In- en uitvoer van de peso is niet toegestaan. In de meeste steden zijn pinautomaten waar je kunt pinnen met een bankpas, maar niet overal. Het is handig ook een creditcard mee te nemen op reis. De volgende creditcards worden in de Dominicaanse Republiek geaccepteerd: MasterCard, of Visa.


Inentingen

Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Hepatitis B vaccinatieadvies is persoonsgebonden. DTP Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek dit met de travel clinic of GGD.


Elektriciteit

Elektriciteit is 110 volt. Stekkers hebben 2 platte pinnen (Amerikaans systeem). Een reisstekker meenemen is handig.


Kleding

Neem lichte zomerkleding mee, die gedragen kan worden in meerdere lagen. Neem voor de zekerheid ook enkele stuks warme kleding mee voor de avonden. Soms koelt het wat af in de avond.


Veiligheid

Er geldt voor de Dominicaanse Republiek geen negatief reisadvies. Wel zijn er enkele risico's met betrekking tot de veiligheid. Deze staan in het teken van criminaliteit, geweld en corruptie. Het is dus niet onveilig om te reizen naar de Dominicaanse Republiek, maar wees wel altijd alert.


Water

Kraanwater kan beter niet worden gedronken. Eet bij voorkeur ook geen rauw vis en vlees.


  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling