Ervaringen Salsa in the city of Barcelona (5 dagen)

Johan

Voor mij de eerste keer met Dance4Two was een superleuke ervaring. We waren met een leuke groep van 18 personen. De reis was erg goed georganiseerd. Onze leraar Dani is super enthousiast en heeft ons leuke figuren geleerd. De ruedales was wel een beetje pittig voor mij. Ik heb mij nu opgegeven om met Dance4Two naar Cuba te gaan, ben benieuwd.

Geeske

Ik dans twee jaar Salsa en het leek mij leuk om dit te combineren met een stedentrip. Met Transavia ben ik vanuit Eindoven naar Barcelona gevlogen en heb daar een taxi genomen naar het hotel Peninsular.
Ik kwam al vroeg aan in het hotel maar kon gelukkig inchecken. Om 20.00 ontmoetten we reisleider Bernard in de lobby van het hotel om samen naar het welkomstdiner te gaan in een Chileens restaurant om de hoek.
Na het eten zijn we meteen op pad gegaan naar het eerste Salsafeest in Club Mojito. Dat is een leuke club met afwisselende Salsa (LA), Salsa Cubaans en Bachata muziek.
Vrijdagochtend na het ontbijt hadden we een citytour met reisleider Bernard. Om 16.30 verzamelden we in de lobby om naar de eerste dansles te gaan. Onze groep bestond uit 13 dames en 9 heren en werd aangevuld met 4 Spaanse heren van de dansschool. Dani, de Cubaanse leraar, legt alles supergoed uit en deed voor de vergevorderden extra opties voor.
Met enkele deelnemers zijn we daarna gaan eten in een Indiaas restaurant. Om 23.00 uur verzamelden we weer in de lobby om naar tweede salsafeest te gaan. Club Bikini is een hele grote club met twee zalen, een Bachatazaal en een Kizombazaal. We gingen pas om 4.00 naar huis. Dat zegt genoeg. Zaterdag konden we een beetje uitslapen en zijn we met twee deelnemers naar Parque Guell gegaan. Een gedeelte kan je vrij bezichtigen, maar er is ook een betaald gedeelte. Om 17.00 hadden we weer Salsales yesssss.
Na de les nam Bernard ons mee naar de oudste bar van Barcelona. Bar Marsella en dat zie je natuurlijk ook aan alles terug. De favoriete plek van onder meer Gaudí, Hemingway, Picasso en Dalí. De bar bestaat al sinds 1820 en staat vooral bekend om z'n absint likeur. En 's avonds gingen we weer naar een Salsafeest, dit keer naar Bailongu. We hebben echt een topavond gehad, ook veel gedanst met locale dansers. Zondag hebben we lekker uitgeslapen en zijn we met bijna alle deelnemers naar het strand geweest. De dansles om 17.00 was super, omdat Dani alles herhaalde met veel aandacht voor details. We sloten af met een knotsgekke Rueda. Het laatste feest was in de club van Evelyn (La Negra), in Club Antilla. We moesten er al vroeg zijn en kregen eerst een leuke Bachata workshop van Evelyn. Na de workshop was er feest in 2 zalen: een Kizomba/Bachata zaal en een Salsa zaal.
Dit was helaas het laatste feest van deze geweldige reis. Bye Bye Barcelona en we komen zeker terug.

Marian

Ik ben al vaker met Dance4Two meegeweest, twee keer naar Cuba en eén keer naar Ibiza. Omdat ik nog nooit in Barcelona was geweest, wilde ik de combinatie dansen en citytrip wel eens proberen. Het is me erg goed bevallen, het enige waar ik weinig aan toe gekomen ben is slapen. Ik vind Barcelona echt een aanrader.

Settie

Evelyn y Dani, fue magnifico! Muchas gracias! Bernard en alle anderen, het was een geweldig dansweekend!

  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling