Locatie Salsa in the city of Barcelona (5 dagen)

Barcelona

Salsa en Stedentrip naar de mooiste stad van Europa.
Tijdens deze vijf daagse reis beleef je Barcelona niet alleen als wereldstad maar ook als wereld salsastad. Barcelona bruist 24 uur per dag, er valt zoveel te zien en te beleven. Wij verblijven vlak bij de centrale Ramblas, de perfecte uitvalsbasis om de bezienswaardigheden van Barcelona te bezoeken. Salsa workshops en 4 verschillende feesten in de beste salsatheken van Barcelona met daarnaast voldoende tijd om de hoogtepunten van Barcelona te beleven.
Top 15 bezienswaardigheden Barcelona
Dwaal door het centrum van Barcelona en ontdek de stad van de beroemde architect Gaudí. Barcelona is een bezienswaardigheid op zich. De combinatie van zijn onnavolgbare werken zoals Park Güell en de onvoltooide Sagrada Familia, meer dan 35.000 winkels en een rijkelijk nachtleven maken de Spaanse stad ongekend populair voor een stedentrip.

 • Boqueriamarkt
Deze markt, meer dan eens uitgeroepen tot ’s werelds mooiste markt, nodigt het hele jaar uit tot een paradijselijke wandeling. Een zee van fruit, groente, noten, kazen, vlees, vis en zeevruchten heeft haar plek gevonden onder een monumentale gietijzerconstructie uit de 19de eeuw. De weelderige etalage van de Catalaanse keuken heeft in alle moderne Romans over Barcelona een plaats gekregen en dat heeft een reden.
 • De Ramblas
Toeristische santenkraam of een pittoresk symbool van de stad? U mag het zelf zeggen terwijl u over de boulevard naar de haven slentert. Dat dit een plek is ‘waar je geweest moet zijn’ wordt beaamd door ongeveer 78 miljoen passanten per jaar. Ondanks dit massale gebeuren maakt deze reeks straten met bebouwing erlangs echt deel uit van de identiteit van Barcelona.
 • Oude haven en nieuwe stranden
Barcelona leeft tegenwoordig met zijn gezicht naar de zee gericht. Pakhuizen zijn zeepaleizen geworden en havenpieren zijn nu loopbruggen van het fraaiste hout. Een havenwandeling kun je het beste beginnen bij de historische scheepswerven, de gotische hallen behoren tot de mooiste gebouwen in hun soort.
 • Rond de Plaça dels Àngels
Dicht bij de Ramblas brengen cultuurpaleizen leven in de brouwerij. Arm en rijk botsen hier frontaal Het imposante museumgebouw van Richard Meier ging als een stralend wit luxeschip voor anker in de zee van armoede in de wijk Raval. De rol van havenarbeiders is inmiddels overgenomen door Afrikaanse prullariaverkopers. Boekwinkels, galeries en vintagespullen geven de wijk hier en daar het karakter van een bohémien buurt.
 • Park Güell
Het hoog boven de stad gelegen, uitgestrekte park toont hoe mooi ’recyclingkunst’ kan zijn. Afvalscherven van glazen, flessen, vaatwerk en aardewerk verfraaien de parkbanken, gewelven, trappen en sculpturen in het park. Het park ligt hoog boven de stad en is het beste te bereiken per bus of taxi. Vanaf de metro is het nog een aardig stuk lopen.
 • Drie mooie pleinen in de Barri Gòtic
De representatieve Plaça Reial, de Plaça Pi met al haar terrasjes of de introverte Plaça de Sant Felip Neri: aan keuze geen gebrek. In de Barri Gotic is de variatie van deze pleisterplaatsen betoverend.
 • Montcada en het Picassomuseum
’s Werelds grootste tentoonstelling van Picasso’s vroege werk beslaat vijf oude paleizen. De kleine Montcada-steeg, waarlangs de gotische paleizen staan waarin het museum is ondergebracht, heeft echter nog veel meer interessants te bieden. Het is heerlijk om te zwerven tussen de oude adellijke paleizen, door palmen beschaduwde binnenplaatsen, extravagante modezaken, tapasbars en delicatessenwinkels.
 • Tapasbar in Born
Iemand zou zich dagenlang aan deze kostelijkheden kunnen laven. In Barcelona doen talloze tapasbars hun best om bezoekers binnen te halen met verleidelijke aanbiedingen. In de wijk Born zijn meerdere goede adressen te vinden. Probeer de Spaanse hapjes in Euskal Etxea (Passeig del Born), Cal Pep (Placa de les Olles) of Taberna Sagardi (Avenida Diagonal).
 • Palau de la Música Catalana
Een symbool van de ’Catalaanse renaissance’ en een zee van kleuren en vormen: dit muziekpaleis is een van de hoogtepunten van Barcelona. Het muziekpaleis Palau de la Música Catalana toont als een ‘Ode aan Catatonië’ het weelderigste wat het modernisme heeft voortgebracht. Het concertprogramma is zeer gevarieerd en trekt een talrijk publiek. Overdag kunt u een rondleiding meemaken, ‘s avonds van een concert genieten.
 • Shoppen bij Vinçon & Co
Er zijn meer dan 35.000 winkels in Barcelona. Als gebouw en designwarenhuis doet het Vinçon al lang zijn bezoekers versteld staan. Het winkelparadijs staat zij aan zij met Gaudís Casa Milà. De altijd creatieve etalages zijn al de moeite waard om een bezoekje te brengen. En als je dan toch in de buurt bent dan kun je het beste ook even naar binnen gluren.
 • Casa Milà
Het laatste particuliere ontwerp van Gaudí is een toonbeeld van de Catalaanse jugendstil. Het pronkstuk van het modernisme staat aan de Passeig de Gracia en is het laatste privéhuis wat Gaudí ooit bouwde voordat hij zich volledig op de Sagrada Família ging richten. Met de ritmisch golvende kalksteenfaçade viel het gebouw uit de toon en oogstte het weinig applaus in de bouwtijd. Spottend werd het La Pedrera (de steengroeve) genoemd.
 • Sagrada Família
UNESCO-werelderfgoed en een spectaculair symbool van Barcelona. La Sagrada Familia is dé bezienswaardigheid van Barcelona. Jaarlijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen de onvoltooide Gaudí-kerk. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt tot op de dag van vandaag voortdurend aan de kerk gebouwd en het is nogmaar de vraag of het bouwwerk ooit af zal zijn. De huidige officiële opleveringsdatum is in 2026.
 • Mira Miró
De prachtig gelegen Miró-stichting is een van de echte hoogtepunten van Barcelona. Meer dan 14.000 werken van Miro worden hier op imposante wijze gepresenteerd. De bijzondere architectuur en de grote collectie werken zijn enkele redenen voor de vooraanstaande positie die de Fundacio Miró in de rangorde van musea in Barcelona inneemt.
 • Sala Apolo
De Sala Apolo herinnert aan de tijden toen de dag pas ’s avonds begon. In deze amusementswijk mengen sloebers en snobs zich met elkaar. Bruisende feesten beginnen allemaal bij de rij straten van de Parrallel.
 • Voetbaltempel Camp Nou
Dat Spanje in 2010 voor het eerst wereldkampioen voetbal werd, was voor een groot deel te danken aan het spelniveau van FC Barcelona. Het heiligdom van de club is Camp Nou: ‘Mes que un club!’. Het stadion is de bindende schakel van de Catalanen, de trots en identiteit van de stad.


 • Onze reizen gaan altijd door
 • Deelnemers van alle leeftijden
 • Inschrijven ook zonder danspartner
 • Van beginners tot vergevorderden
 • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling