Dansleraren Viva Cuba Biezenmortel weekend

 
Tierra Kaliente
Dit jonge dansgezelschap is in december 2015 door “Maestra” Karelia Despaigne opgericht. In een korte periode heeft Tierra Kaliente een respectabele naam binnen de danswereld opgebouwd.

 

 
Karelia Despaigne
Zij is oprichter, directeur, choreografe, docente en danseres van Tierra Kaliente. Karelia is afgestudeerd als dansdocente en danseres van de folklorische dansen aan de EVA “José María Heredia” in Santiago de Cuba. Zij was de eerste soliste van het professionele dansgezeldschap “Folklorico Oriente”. Karelia was jarenlang de “”drive” achter “Sabor DKY”. Ze heeft in 17 verschillende landen gedanst en zal nu voor het eerst met haar groep Tierra Kaliente in Nederland optreden. Dit is vrouw waar men nog veel van zal horen.

 

 
Ania Rojas
Ania Rojas is afgestudeerd als docent en danser aan de academie Cubaanse folkloristische dansen aan de EVA "José María Heredia” van Santiago de Cuba. Ze danste jarenlang als danseres van "Ballet Folklorico de Oriente" en heeft gewerkt als regisseur en danser bij het dansgezelschap "Sabor DKY".

 

 
Daiana David
Daiana David is afgestudeerd aan de school voor Cubaanse folkloristische dansen van de Hogeschool voor de Kunsten van Bayamo "Manuel Muñoz Cedeño." Ze specialiseerde zich als musical danseres. Ze danste met "Ballet Folklorico de Oriente", "Sabor DKY", "Okan Oni” en “Cabaret Parisien". Ze danst momenteel bij "Havana Queens” en is danser en docent van "Tierra Kaliente".

 

 
Ernesto Ferreiro of Pucho
Ernesto Ferreiro of Pucho is professioneel danser. Hij studeerde 4 jaar slagwerk aan de School of Music "Lauro Fuentes". Hij heeft gewerkt als danser voor dansgroep "Sabor DKY". Hij heeft internationale ervaring als docent en danser, niet alleen in Cuba, maar ook in Colombia. Op dit moment is hij dansleraar aan de dansschool "Salsabor" en is danser en docent van de "Tierra Kaliente".

 

 
Jorge Oliden Del Rio Guapo
Jorge Oliden Del Rio is professioneel danser. Hij heeft gewerkt als danser voor de dansgroep "Sabor DKY". Internationale ervaring heeft hij opgedaan als danser en leraar in Frankrijk, Polen, Luxemburg en in Cuba. Tegenwoordig danst hij als docent bij dansschool "Salsabor" en is een docent en danser bij "Tierra Kaliente".

 

 
George Ibar
George Ibar is afgestudeerd als danser voor de EPRA. Sinds enkele jaren maakte hij deel uit van de cast van de Dance Company "All Stars" en heeft ook gedanst voor de traditionele groep “Changui Diogenes". Hij heeft ervaring als docent en danser in Cuba, Frankrijk en de Verenigde Staten. Hij is momenteel een danser en leraar van "Tierra Kaliente".

 

 
Yusimi Moya Rodriguez
Yusimi Moya Rodriguez werd geboren in 1987 in Havana, Cuba. Ze studeerde af in 2005 als professioneel danser en docent voor hedendaagse en folkloristische dansen (Bailarín profesor de Danza Moderna y Folklorica). Ze werd opgepikt door het beroemde Conjunto Folklórico Nacional de Cuba (ook wel bekend als Ballet Folklórico Nacional) en werkte daar voor vijf jaar. Yusimi Moya ging op wereldtournee . Yusimi werkte in theaters samen met beroemde Cubaanse Salsa orkesten, zoals Los Van Van (Teatro Nacional), Bamboleo (Teatro Karl Marx), Los Hermanazos (Teatro Mella), Alexander Abreu y Habana de Primera (Casa de la Musica Miramar), Lazarito Valdes y piano de Solar (Sala Atril). Ze verscheen in diverse populaire video producties, zoals Bamboleo, Alexander Abreu y Habana de Primera, Adalberto Álvarez en Lazarito Valdes.

 

 
Asdrubal & Maye
Danspaar "Ebano" is wellicht het bekendste danspaar van Santiago de Cuba. Zij zijn vaste artiesten van Casa de la Trova en Hotel Melia Santiago. Asdrubal en Maye touren jaarlijks door Europa en nemen vaak deel aan Viva Cuba Biezenmortel van Dance4Two. Het is een genot om naar hun shows te kijken.

 

 
Orliandys Miñoso Jimenez
Orliandys Miñoso Jimenez is een relatieve nieuwe naam in Spanje. Maar Orliandys is een geweldige choreograaf en danser. Deze Cubaan volgde de een opleiding folkloristische dans aan het Instituto Superior de Arte (ISA) in Cuba en de Professional School of Art Samuel Feijoo in Santa Clara in Cuba. Hij danste bij beroemde gezelschappen zoals het Compañia folklorica OCHE in Santa Clara en Compañía de danza contemporánea DANZA DEL ALMA in Santa Clara. Hij is gespecialiseerd in Afro-Cubaanse folkloristische dans, zoals Yorube en Oya. Vorig jaar viel hij in bij een Dia con….., een bootcamp die Dance4two ieder jaar organiseert. Binnen 10 minuten was iedereen stil en onder de indruk van zijn mooie en enthousiasmerende stijl. Fris, jong, energiek. De overtreffende trap. Er was maar een optie: Orliandys moest terugkomen naar Nederland en nu is hij op Biezenmortel. 
 
Evelyn la Negra (Venezuela/Barcelona)
Evelyn Viana “La Negra” werd geboren in Caracas-Venezuela en woont nu in Barcelona in Spanje. Dit fenomeen is een multitalent: van Dominikaanse Bachata tot Cubaanse salsa, Ragga salsa en leraar funky en hiphop. Zij is gestart met “Pasos Libres de Salsa” International Championship, geeft les in de beste dansscholen van Barcalona (Antilla Latin Club en Adrián & Anita School (4 times world salsa championships), leidt de “Agua de Luna” discotheek en heeft een eigen dansschool “La Negra”. La Negra kent Ibiza op haar duimpje, waar ze iedere 14 dagen wordt ingevlogen om de mensen van Ibiza van salsa muziek te voorzien.

 

 
Percussionist Albert van Osch
Albert van Osch is een percussionist. Hij is geboren in Udenhout. Na voorbereidingen op de Tilburgse muziekschool en prive lessen werd Albert aangenomen aan het conservatorium in Hilversum (1986 ) waar hij het hoofdvak Latin Percussion Aan deze opleiding kreeg hij ook lessen van de uit Cuba afkomstige Gusto Pelladito , die hem de essentie van de Cubaanse rumba's leerde . Na deze opleiding speelde Albert met de meest uiteenlopende Latin genres en werkte mee aan vele projecten , en kreeg daardoor kennis aan vele caraibische ritmes en culturen. Albert speelde in vele groepen en tegenwoordig geeft Albert prive lessen en veel workshops.

 

 
DJ El Raton Rabioso (Belgie)
Deze Belgische lefgozer met ballen heeft een enorme passie voor Cubaanse salsa. Meer introductie is niet nodig. Geef hem een draaitafel en de zaal danst en staat op z’n kop.

 

 
Het programma en de overige dansleraren voor 2017 volgen nog
 

  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling