Dansleraren Viva Cuba Biezenmortel weekend

 
Karelia Despaigne
Zij is oprichter, directeur, choreografe, docente en danseres van Tierra Kaliente. Karelia is afgestudeerd als dansdocente en danseres van de folklorische dansen aan de EVA “José María Heredia” in Santiago de Cuba. Zij was de eerste soliste van het professionele dansgezeldschap “Folklorico Oriente”. Karelia was jarenlang de “”drive” achter “Sabor DKY”. Ze heeft in 17 verschillende landen gedanst en zal nu voor het eerst met haar groep Tierra Kaliente in Nederland optreden. Dit is vrouw waar men nog veel van zal horen.

 

 
Yurnia Lizbeth Montes Castro
Ze werd geboren in Camagüey in Cuba en tegenwoordig woont ze in Madrid. Ze is afgestudeerd bij Folklorico Camaguey (Yoruba, Haitiana, Congo, Campesina, Arará, Rumba, Cha cha cha, Mambo, Pilón, Mozambique, Contradanza, Chancleta, Salsa, Comparsa, Dengue en Paca y Son). Yurnia was hoofddanseres en -docent bij Ballet Folklórico de Camagüey in Cuba. Ze heeft meegewerkt aan diverse videoclips van o.a. Coca cola en Walt Disney. Ze heeft deelgenomen aan vele grote salsa congressen, zoals: Cubamamucho en Marina D' Or. Tegenwoordig ois zo ok actief als Zumba en Fitness trainer in Spanje.

 

 
Dani Dominguez
Geweldige Salsa, Salsaton en Reggaeton danser.

 

 
Tierra Kaliente
Dit jonge dansgezelschap is in december 2015 door “Maestra” Karelia Despaigne opgericht. In een korte periode heeft Tierra Kaliente een respectabele naam binnen de danswereld opgebouwd.

 

 
Ania Rojas
Ania Rojas is afgestudeerd als docent en danser aan de academie Cubaanse folkloristische dansen aan de EVA "José María Heredia” van Santiago de Cuba. Ze danste jarenlang als danseres van "Ballet Folklorico de Oriente" en heeft gewerkt als regisseur en danser bij het dansgezelschap "Sabor DKY".

 

 
Ernesto Ferreiro of Pucho
Ernesto Ferreiro of Pucho is professioneel danser. Hij studeerde 4 jaar slagwerk aan de School of Music "Lauro Fuentes". Hij heeft gewerkt als danser voor dansgroep "Sabor DKY". Hij heeft internationale ervaring als docent en danser, niet alleen in Cuba, maar ook in Colombia. Op dit moment is hij dansleraar aan de dansschool "Salsabor" en is danser en docent van de "Tierra Kaliente".

 

 
Daiana David
Daiana David is afgestudeerd aan de school voor Cubaanse folkloristische dansen van de Hogeschool voor de Kunsten van Bayamo "Manuel Muñoz Cedeño." Ze specialiseerde zich als musical danseres. Ze danste met "Ballet Folklorico de Oriente", "Sabor DKY", "Okan Oni” en “Cabaret Parisien". Ze danst momenteel bij "Havana Queens” en is danser en docent van "Tierra Kaliente".

 

 
Jorge Oliden Del Rio Guapo
Jorge Oliden Del Rio is professioneel danser. Hij heeft gewerkt als danser voor de dansgroep "Sabor DKY". Internationale ervaring heeft hij opgedaan als danser en leraar in Frankrijk, Polen, Luxemburg en in Cuba. Tegenwoordig danst hij als docent bij dansschool "Salsabor" en is een docent en danser bij "Tierra Kaliente".

 

 
George Ibar
George Ibar is afgestudeerd als danser voor de EPRA. Sinds enkele jaren maakte hij deel uit van de cast van de Dance Company "All Stars" en heeft ook gedanst voor de traditionele groep “Changui Diogenes". Hij heeft ervaring als docent en danser in Cuba, Frankrijk en de Verenigde Staten. Hij is momenteel een danser en leraar van "Tierra Kaliente".

 

 
Nano Hechevarria
Nano Manuel Hechavarria Ulloa, die tegenwoordig in Israel woont, is een van de meest veelzijdige dansers van Santiago de Cuba. Hij beheerst Salsa, Rumba, Afro en Reggaeton.

 

 
Asdrubal & Maye
Danspaar "Ebano" is wellicht het bekendste danspaar van Santiago de Cuba. Zij zijn vaste artiesten van Casa de la Trova en Hotel Melia Santiago. Asdrubal en Maye touren jaarlijks door Europa en nemen vaak deel aan Viva Cuba Biezenmortel van Dance4Two. Het is een genot om naar hun shows te kijken.

 

 
Evelyn la Negra (Venezuela/Barcelona)
Evelyn Viana “La Negra” werd geboren in Caracas-Venezuela en woont nu in Barcelona in Spanje. Dit fenomeen is een multitalent: van Dominikaanse Bachata tot Cubaanse salsa, Ragga salsa en leraar funky en hiphop. Zij is gestart met “Pasos Libres de Salsa” International Championship, geeft les in de beste dansscholen van Barcalona (Antilla Latin Club en Adrián & Anita School (4 times world salsa championships), leidt de “Agua de Luna” discotheek en heeft een eigen dansschool “La Negra”. La Negra kent Ibiza op haar duimpje, waar ze iedere 14 dagen wordt ingevlogen om de mensen van Ibiza van salsa muziek te voorzien.

 

 
Percussionist Albert van Osch
Albert van Osch is een percussionist. Hij is geboren in Udenhout. Na voorbereidingen op de Tilburgse muziekschool en prive lessen werd Albert aangenomen aan het conservatorium in Hilversum (1986 ) waar hij het hoofdvak Latin Percussion Aan deze opleiding kreeg hij ook lessen van de uit Cuba afkomstige Gusto Pelladito , die hem de essentie van de Cubaanse rumba's leerde . Na deze opleiding speelde Albert met de meest uiteenlopende Latin genres en werkte mee aan vele projecten , en kreeg daardoor kennis aan vele caraibische ritmes en culturen. Albert speelde in vele groepen en tegenwoordig geeft Albert prive lessen en veel workshops.

 

 
Er volgt nog meer
 

  • Onze reizen gaan altijd door
  • Deelnemers van alle leeftijden
  • Inschrijven ook zonder danspartner
  • Van beginners tot vergevorderden
  • Voor singles & dansparen, 15% aanbetaling